Pet zdravstvenih simptoma koje muškarci ne treba ignorisati

529

Kada je posljednji put otišao u za vaš godišnji pregled? U čast mjeseca muškog zdravlja, želimo raspraviti važnost obraćanja pažnje na svoje tijelo i primarnoj zaštiti na regularnoj osnovi. Ako ste zdravi, godišnji posjet može biti dovoljan, ali ako imate obiteljsku povijest bilo koje bolesti, ili ste pretrpili ozljedu, možda ćete morati češće obratiti liječniku ili stručnjaku. Posjet liječniku je koliko dio zdravog načina života kao zdrave prehrane i dosljednost vježbanju. Ukoliko imate bilo kakvih problema ili simptome, osobito bilo što od dolje navedenog , nemojte se bojati da progovorite o tome i obavijestiti liječnika.

Bol u leđima

Bilo je to bol mišića i oštrih napetosti, bol u leđima može biti simptom ozbiljnih zdravstvenih problema. To može ukazivati na spinalnu ili mišićnu ozljedu, nastanak bubrežnih kamenaca, infekcije, upala (kao što je artritis), pa čak i raka, kada se tumor metastazira do kralježnice. Nacionalni institut za artritis i mišićno-koštane bolesti i bolesti kože preporučuje posjet liječniku kada imate bolove u leđima nakon pada ili ozljede, produljuje bol koja ne jenjava, utrnulost, trnci ili bol u leđima u pratnji drugih simptoma, kao što su problem mokrenja, ukočenost u nogama, ili nenamjerno mršavljenja.
Erektilna disfunkcija
Mnogi ljudi doživjeti erektilnu disfunkciju u nekom trenutku u svom životu, ali ako je to u tijeku problem za vas, to može značiti da je nešto drugo događa. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate obiteljsku povijest ili su na rizik za stanja kao što su bolesti srca, dijabetes i depresiju, a sve što može utjecati na vašu sposobnost da zadrže erekciju.

Problemi sa mokrenjem

Odlazak u kupaonicu češće ili rjeđe? Prema American urološkoj asocijaciji, 30 posto muškaraca ima preaktivan mokraćni mjehur. Razgovarajte sa svojim liječnikom primarne skrbi o svim promjenama u svojim mokraćnog navike. Učestalo mokrenje može biti simptom raka prostate, dijabetesa ili hiperplazije prostate, gdje je prostata povećava i sužava se uretru. Posjetite urologa ako ste zabrinuti zbog bilo simptoma, kao što su slab mlaz mokraće, poteškoće s početkom mokrenae, vođenje urina ili inkontinencije.

Hrkanje

Oko trećine dana je provedite u snu, što je bitan dio zdravog načina života. Hrkanje može biti manja smetnja nekome spava kod vas, ali to također može prekinuti svoj vlastiti raspored spavanja, da li ste toga svjesni ili ne. To može biti znak apneje za vrijeme spavanja, zajednički, ali kronični poremećaj spavanja koji bi trebali biti tretirani. Kad se apneja za vrijeme spavanja pogoršava, to vam stvara rizik od visokog krvnog tlaka, srčanih problema i dijabetesa. Niste sigurni, da li hrčete u snu? Uključite rekordere i ostaviti ga uz vaš krevet tijekom noći, a zatim provjerite snimanje sljedećeg dana. Uzmite u obzir posebice za razdoblja tijekom spavanja i kad prestanete disanje u potpunosti, a hrkanje.

Dobitak ili gubitak težine

Nagle ili neobjašnjive promjene težine mogu se pojaviti čak i kada niste na dijeti. To može biti posljedica alergije, depresije, štitnjače neravnoteža, ili raka, tako da je važno uzeti u obzir da li je bilo uspona i padova i i vaš liječnik mora ažurirati neočekivane promjena težine.

PODIJELI