Zbogom protezama i implantima, ovom metodom će vam izrasti novi zubi!

5007

Edvin S. Robinson profesor stomatologije na Sveučilištu Kolumbija i direktor za Centra za kraniofacijalnu regeneraciju, dr Džeremi Mao je razvili su trodimenzionalni kostur koji ima sposobnost regeneracije anatomski ispravnih zuba u periodu od 9 sedmica od dana ugradnje. Oni su koristili metodu koja je razvijena na sveučilištu Kolumbija i laboratoriji regenerativne medicine. Ovom metodom se mogu usmjeriti vlastite tjelesne matične stanice prema trodimenzionalnoj skeli koja je izrađena od prirodnih materijala. Dakle, matične stanice će, naravno, kolonizirati skele, omogućujući zub rast u korenuyatim se zub spaja sa okolnim tkivom.
Ljudska molarna skela je tehnika koja se usmjerava tijela matične stanice u skelu koja će pomoći u regeneraciju novih zuba. Ova inovacija može neizmjerno ublažiti potrebu dase ide kroz bolan, skupi i mučni proces ugradnje dentalnih implantanata.

Dr Maova tehnika uspješno eliminira potrebu za rast novih zubi u Petrijevoj zdjelici. Takođe, to je prva tehnika koja uspješno podstiće regeneraciju anatomski ispravnih zuba uz upotrebu tjelesnih urođenih resursa. Ova metoda definitivno ima brže vrijeme oporavka u poređenju sa trenutnim postupcima zubnih implantata. Takođe, ovaj prirodni proces regeneracije je više privlačan i privlačii. Trenutno, Dr. Mao se testira različite načine nanošenja svoje tehnike da bi bilo više isplativo u kliničkim terapijama.

PODIJELI