Istraživanje otkrilo kakve žene muškarci vole: Njihov izbor zavisi od jedne bitne stvari

4989

Opšte je poznato da muškarci, ako imaju priliku da biraju, uglavnom se odlučuju za žene sa oblinama. Ipak, jedna studija je pokazala da izbor muškarca zavisi od raspoloženja i situacije.

1052867645583ea0d8df274877785541_w640-640x385

 

Istraživanje Univerziteta u Škotskoj pokazalo je da stres i te kako utiče na percepciju u svega nekoliko dana. Učesnici su bili muškarci dvadesetih godina čiji je zadatak bio da naprave izbor jedne od pet žena na osnovu atraktivnosti. Tačnije, od njih je zatraženo da ocene izgled pri puta u razmacima od tri dana.

Muškarcima koji su proveli deset dana na intenzivnom treningu u vojnom kampu najprivlačnije su bile mišićave i krupnije žene. Oni su objasnili da su za vreme trajanja treninga bili izloženi stresu i mentalnom i fizičkom naporu. Deo jačeg pola koji je bio odmorniji i opušteniji birao je pre mršavije žene.

“Muškarcima izloženim stresu privlačnije su jače žene jer su imali utisak da će one lakše preživeti bolest ili se snaći u slučaju nedostatka hrane. To pokazuje da privlačnost zavisi od okruženja i situacije u kojoj se nalazimo”, rekla je doktorka Karlota Bartes.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Etnolodži” ističe da mršavost asocira na bolest. Takođe, navodi se da krupnije žene preferiraju i osobe koje žive na mestima teškim za život, ali i oni muškarci koji se nalaze u teškoj situaciji.

PODIJELI